Kisah Seram Di Bilik Hotel Melaka

kisah seram hotel

Kisah Seram Di Bilik Hotel Melaka

Kisah Seram Di Bilik Hotel Melaka | Pagi-pagi macam ni jom kita layan kisah seram. Bagi yang lemah semangat tu tak payah la gatai-gatai nak baca, kang jadi apa-apa jangan salahkan GK. Hehehe. Kisah seram ni dikongsikan oleh seseorang. Kejadian ni berlaku di sebuah bilik hotel di Melaka. Jom baca dan hayati bait-bait ayat. Selamat menyeram! :p

Kejadian yang akan saya ceritakan ini berlaku pada Disember 1988, hari terakhir percutian kami sekeluarga. Kami singgah dibandar Melaka dalam perjalanan pulang selepas bercuti empat hari di Kuala Lumpur. Kami menginap disebuah hotel di ibu kota Melaka. Selepas berehat. kami empat beranak dan seorang anak saudara isteri saya, pergi ke bandar hilir untuk membeli belah dan melihat lihat pemandangan pusat bandar Melaka yang yang bersejarah itu.

Kami pulang ke hotel sekitar 8 malam kerana suasana bandar Melaka telahpun sunyi. Oleh kerana keletihan, anak perempuan kami yang ketika itu berusia dua tahun, terus tidur. Isteri, anak saya dan anak saudara kami berbual bual sambil menonton televisyen. Sekitar 11 malam, mereka semua tidur, sementara saya membaca akhbar. Televisyen tidak saya matikan.

Sekitar pukul 12.15 malam, ketika saya sedang menonton televisyen, tiba-tiba dari bilik air saya mendengar seperti ada orang mandi. Bunyi curahan air dan paip air mengalir dalam air jelas kedengaran. Saya tidak pedulikan kerana mulanya saya sangka mungkin orang bilik sebelah yang bermandi tengah malam. Tetapi bunyi curahan air orang mandi terus didengar. Saya macam tidak percaya, dan mula merasa seram. Untuk menghilangkan rasa takut, saya terus membaca ayat-ayat suci al-Quran. Saya juga tidak berani untuk memeriksa sekiranya betul-betul ada orang didalam bilik air.

kisah seram hotel

Saya tidak kejutkan isteri saya kerana tidak mahu dia merasa takut. Mujur beliau dan anak kecil kami juga tidak bangun. Bunyi orang mandi itu hilang selepas 10 minit. Saya teruskan jugak membaca ayat-ayat suci untuk menjauhkan daripada gangguan lain selanjutnya. Kemudian saya cuba melelapkan mata tetapi tidak dapat tidur semalaman itu sehinggalah pagi. Saya tidak menceritakan kisah seram yang saya alami itu pada isteri dan anak anak saya sehingga beberapa hari selepas pulang ke Singapura.

Kisah ini adalah kisah benar atau rekaan semata-mata Wallahu’ Alam. Sekadar berkongsi :)

Incoming search terms:

 • kisah seram
 • cerita seram
 • hotel berhantu di malaysia
 • kisah seram hotel
 • cerita seram malaysia
 • hotel berhantu di melaka
 • Kisah seram di malaysia
 • cerita seram 2013
 • Kisah seram di hotel
 • kisah seram malaysia

Comments

comments

8 thoughts on “Kisah Seram Di Bilik Hotel Melaka

 1. Omark

  Everly Resort Hotel, Tg Kling , di Melaka terdapat bilik yg berhantu.

  Semasa hadiri kursus tahun 2008, malam semasa tidur ada yg kena tindih dan TV on sendiri.

  Reply
 2. Pingback: Kisah Seram di Bilik Hotel Melaka | Ini Blog Aku Punya..

 3. Pingback: ( Jangan Baca Jika Hati Tisu ! ) Kisah Paling Seram Di Bilik Hotel Melaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge